Laddstationer i Östersund

Har du funderat på vad som skiljer de olika begreppen ”laddbox”, ”laddstation” och ”laddstolpe” åt? Som det låter så är det absolut inget konstigt; en laddbox är en laddare som är monterad på en vägg, laddstolpe är en laddare som sitter på en stolpe och en laddstation är ett ställe där du kan ladda din elbil och där flera laddare för elbilar kan finnas. På en laddstation kan finnas både laddboxar och laddstolpar. När jag arbetade med ett projekt för ett tag sedan så installerade vi flera laddstationer i Östersund samt i Sundsvall. Det är ganska vanligt att folk i allmänhet slänger sig med de olika begreppen utan att vara så noga.

Laddstation hemma

Som du säkert vet om så går det att få en egen laddstation för hemmaladdning. Den får du bekosta med egna pengar men det finns också ett bidrag att söka så du kan få din laddbox billigare. Tänk bara på att du ska använda en installatör från samma företag som du köper laddboxen ifrån för att bidraget ska gälla. Vad som kan göra det svårt för dig som privatperson är möjligtvis vart du ska placera din laddstation (laddbox) och vilken typ av laddbox som du ska välja att installera. Det finn en hel del olika typer av laddboxar så det är inte så lätt kanske att välja någon. När du laddar din elbil hemma är fördelen att bilen kan stå många timmar och ladda fullt.

Laddstation för snabbladdning

När man laddar sin elbil på en laddstation till exempel vid ett köpcentrum eller på någon parkering utanför Mc Donalds eller nåt annat ställe, så brukar det kallas för destinationsladdning eller snabbladdning. Den effekten som kommer ur laddstationens laddboxar är väldigt låg och är inte till för att du ska kunna ladda din elbil full, utan snarare som ett komplement till laddning under tiden du gör ett annat besök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please enter the following code to submit your comment: jau